torsdag 27 september 2012

Tyger på inkommande

Har beställt en hel massa nya tyger från JNY. Snart kommer det att vara möjligt även beställa tyger via mig. Om någon vill sy sin egen mössa eller dregglis istället för att köpa en klar en så går det bra att beställa en liten tygbit härifrån. Borde göra en ordentlig hemsida. Men än så länge får vi köra med den här bloggen.
Tygerna jag beställt är av materialet Singeljersey. Tyget innehåller 95% bomull och 5% lycra.
Kopierade in vad JNY skrivit om tyget. Till JNY:s tygskola slipper ni via den här länken.

"Singeljersey ser ut som interlocken på rätsidan men på baksidan är den slät. Ungefär som när du stickar (fast mycket mycket mindre), det finns en tydlig rätsida och avigsida. Det finns single jersey utan lycra och det används mest till stora t-shirtar. Vi har valt att lägga in 5% lycra i tyget, för att kunna sy härliga kroppsnära plagg, som man ofta vill göra till småbarn. Denna tunna lycra fiber har en fantastisk egenskap och det är att plaggen blir mjuka, följsamma och håller formen tvätt efter tvätt. 
Något att tänka på är dock att lycra är gummitrådar och som alla vet så mår gummi inte så bra i för hög värme. Därför rekommenderas man alltid att tvätta tyger med lycra i 40 grader och undvika torktumling."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar