måndag 24 augusti 2015

Vår lilla vardag

När de två minsta sover och den största är i förskolan plockar jag och tjejerna blåbär. Det har blivit några liter. Fick köpa en ny frysbox. Älska livet på landet. 


 När grabben kommit hem från förskolan har vi packat bilen full med strandstuff och kört iväg till en trevlig plats inte så långt härifrån.

Det blev en skön sommar i alla fall. Många fina dagar på beachen. Men ni kan ju föreställa er fem ungar i åldern 1-6 år, det där med att ligga och slappa på stranden med dom är dock något man bara kan drömma om. 

Sen blev det fredag. Papporna for iväg på sin årliga "tykypäivä" till Ukkohalla. Jag och mommo fick nätt och jämt tryckt ner alla våra väskor och fem ungar i bilen för en helg vid Ohtakari. Vi hämtade Liam från förskolan och gasade på mot vårt lilla paradis. Efter arbetsdagen anslöt syster också till vår fina skara. 

Vi vandrade och lekte på stranden.



 Bra för motoriken att balansera över stenarna (både för stora och små). 

De två minsta hade det bra i sina Manducan.





Grabben slocknade på stranden. Sov där några timmar. Tufft med skolstart, vandringar och soliga dagar på stranden. 


Barnen fick uppleva sitt livs första solnedgång. De var fascinerade och lyckliga. 


 Innan vi åkte hem på söndagen besökte vi en lite mindre strand. Där fick man vara i lugn och ro (eller vi störde inga andra, decibelnivån som vår fina skara kan åstadkomma är verkligen inget för känsliga öron). 



Veckan gick bra och det blev en trevlig helg. Idag märker man dock att både mamman (nanny) och barnen är trötta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar