fredag 13 september 2013

Världens godaste äppelpaj

Och så lätt att slänga ihop. Här kommer receptet, kopierat från kokaihop.se:

Knäckig äppelpaj

Recept av FridaA
Recept: Knäckig äppelpaj

INGREDIENSER

 portioner/st.
6 st äpple
150 gram smör
1,5 dl socker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk
Betyg: 4.4/5 (41 röster, 28kommentarer)
En riktigt enkel men supergod äppelpaj!
Typ: Paj
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: äppleäppelpaj,äppelkaka
 

GÖR SÅ HÄR


  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg i en smord ugnsfast form.
  3. 3. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen. Blanda i socker, havregryn, mjöl, bakpulver, sirap och mjölk.
  4. 4. Fördela smeten över äpplena och ställ in i ugnen ca 30 minuter (tills pajen är gyllenbrun och knäckig).
  5. 5. Servera med vaniljsås eller glass!

2 kommentarer: