onsdag 13 juni 2012

Laktosintolerant


Bilden är googlad.


Laktosintolerant? Funderar om Liam möjligtvis kan ha laktosintolerans. Mammablogg som det här är så ska vi nu tala skit. Och med att tala skit så menar jag att vi skall diskutera avföring. Barnens avföring. Grabben han har egentligen aldrig haft riktigt ordentliga "kakkakorvar". För det mesta ser det mera ut som gyttja eller ärtsoppa. Väldigt ofta gnäller han ju också på att han har ont i magen. Jag är helt förvånad nu med Mineas kakkablöjor. Man kan liksom bara kippa blöjan upp och ner och vips så är den "ren" (vi återanvänder dock inte blöjan) och kakkakorven har dykt ner i wc-byttan. För några veckor sedan var och tog en massa prover på grabben. Men allt var okej. Det var snabbsänkan, hemoglobin, avföringsprov och säkert en massa annat. Men vad jag vet så tog de inga allergitester. Hur testar man om någon är laktosintolerant? Går det att testas? Måste ringa hälsovårdcentralen imorgon eller på fredag och fråga lite råd. Googlade förs ordet "bajs" för att hitta en bild. Men hujedamig vilka bilder som dök upp. Usch. Kikade mig över axeln så att ingen bara ser vad jag surfar på för sidor. Bytte snabbt sökordet till "potta" och fick fram mycket trevligare bilder.


2 kommentarer:

  1. Många som tror sig vara laktosintoleranta är egentligen överkänsliga mot gluten istället. Lönar sig att försöka dra ner på veteprodukter i några dagar och kolla det också/istället.
    Tanja

    SvaraRadera
  2. Hej Tanja!
    Har nog funderat på det också. Men hoppas så att det inte är gluten som är boven, lite lättare vore det ju ändå med laktosen. Måst se nu om det blir någon ändring när vi lämnat bort laktosen, om inte får vi väl lämna bort/dra ner på veteprodukter istället.

    SvaraRadera