fredag 26 juli 2013

Sommaren är här igen

Här har det varit bloggtorka igen. Slö dator och brist på motivation. Borde ladda upp bilder på nya fina tyger (drömmer om en ny dator). Men innan hösten och "piposäsongen" är här skall jag nog ha det gjort. Borde också framkalla en massa foton. Välja och vraka mellan tusentals bilder och få ihop några snygga fotoböcker. Men det är ju sommar. Nu har vi åtminstone njutit av sommaren igen i ett par dagar. Igår var vi till Ohtakari, idag lekte vid stranden i byn.
 Den här gången var det moffas tur att bygga sandslott med barnen. Han fick också fixa maten. Det blev en grillad öring som någon av öns fiskare fångat. Smaskens.
 Senare på dan, efter en liten tupplur, gjorde kusinen med föräldrarna oss sällskap. Vattnet var kallt och det blåste norrifrån. Men visst går det att leka på stranden i alla fall. 
 Sen blev det strandbyte. Från det klara och iskalla havsvattnet till det betydligt varmare och grumligare vattnet i Perho å. Idag är det hett. Sanden brände under fötterna.
 Vi hade sällskap av mor och dotter. Något som gör stranddagarna ännu mera trevligt är picknick. Som Liam sa när jag funderade vad vi skulle packa ner i kylväskan, "men mamma, när man är på stranden skall man ju bara äta det som är gott"". Det blev något gott.
 Luftmadrassen som en vänlig själ kom med var en stor hit.  
 Tjejen var dock lite skeptisk ibland. 
 Men Liam och jag, vi hade det kryp.

Ikväll kör vi igång med fotbollsträningar för -08 och -09 födda. Får se vad det blir till. Kan hända att vi skulle göra bäst i att vänta ett år till. Men vem vet, kanske ungarna överraskar oss. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar