måndag 11 mars 2013

Resultat från seljesloppet

När jag anmälde mig till loppet blev det bara så att jag placerades i tävlingsklassen. Vi var sex stycken damer från första början. Tror att en ännu är kvar i spåret.

Damer/Naiset 40 km;
1) Kalliokoski Anne VetU 2:32:27,
2) Bäck Emilia Åsen 2:45:46,
3) Backfält Disa IK Myran 3 2:47:58,
4) Siekkinen Tina IK Myran 3 3:03:32,
5) Enlund Frida IF Drott 3:05:42,

Väldigt nöjd med resultatet är jag med tanke på omständigheterna (har ju känt mig halvsjuk hela veckan). Först och främst var jag stolt över att överhuvudtaget ha tagit mig i mål. Dessutom så blev jag ju inte heller sist. Fick en fin diplom som bara måste sparas. Sen får man ju också pris när man kommer inom de sex bästa i tävlingsklasserna. Priset blev ett blommigt trädgårds-set som jag tog hem till pappan (det är pappan i huset som ärvt gröna fingrar av sin mor).
Det var värsta chocken för mig när startskottet gick. Vilken panik bland alla tävlingsskidåkare och motionärer. Det gällde att staka som arma f*n för att inte lämna under (tankarna for tillbaka till stafettkarnevalen när alla skulle springa över plan, jag blev bokstavligt talat översprungen). Sen var det ju flera som åkte omkull. Inte det enklaste att hoppa från spår till spår och samtidigt försöka ta sig fram i en väldans fart. Efter tio minuter var jag beredd att ge upp. Redan då var jag helt slut i kroppen. Vet inte hur många gånger jag under tävlingens gång bannade mig själv över vad jag gett mig in på. Funderade vad jag egentligen håller på med. Varför utsätter man sig själv för sådant frivilligt. Dessutom betalar man ju för att delta (vilket jag dock ändå kunde ha gjort eftersom jag åkt så många km i spåret). Nu som då gav benen vika. Nedförsbackarna var bäst, man fick några sekunder att hämta andan. 

När jag tagit mig hem igen kom förkylningen på besök som knackat på hela veckan. Värsta hostan och ont i halsen. Temperaturen steg hastigt och det kramp till i magen av överansträngningen mest hela tiden. Det vrider inte längre till i magen men resten av krämporna finns kvar. Tyvärr finns det inget som heter sjukledigt när man är hemma med sjuka barn. 

Här kan ni gå in och kolla på resten av resultaten från seljesloppet.

1 kommentar: